„Viimastel kuudel on Eesti ühiskond saanud osa poliitilisest etendusest, mille sisuks on olnud Eesti esindaja määramine Euroopa Kontrollikotta. Reformierakonna ja IRL-i selgeks valikuks antud positsioonile on olnud endine peaminister ja IRL-i juhtpoliitik Juhan Parts, kes aga ei sobi kuidagi sotsiaaldemokraatidele. Valitsuspartnerite kemplemine naeruvääristab valitsust ning jätab halva mulje ka meie lähematele välispartneritele. Olukord vajab lahendust ning meie hinnangul saab seda teha läbi avaliku konkursi väljakuulutamise. Nii on võimalik antud kohale leida reaalselt pädevaim isik,“ sõnas Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

EKRE fraktsiooni esimees Martin Helme toob välja, et Juhan Partsi senised eksisammud ministrina näitavad ilmekalt, kuivõrd ebasobiv on ta täitmaks niivõrd vastutusrikast positsiooni Euroopas.

„Partsi ametiaeg ministrina ei toonud mitte ainult Estonian Airi katastroofi, mis üksikult võttes oleks vabandatav oskamatuse, teadmatuse või erakorraliste asjaoludega. Tema aega jäävad ka pidevad tegevjuhi vahetused EAS-is, millele heideti ette politiseeritust, segadused Elroni käivitamisel ning võimetus tagada sujuv reisirongiliiklus. Ministrina vastutab ta Eesti Energia ülikallite ning ebaõnnestunud riskiprojektide eest Jordaanias ning USA-s, samuti küsitavate siseriiklike investeeringute eest näiteks Auveres. Üldpilti vaadates on näha, et Parts tegi ühe valeotsuse teise järel ning välja joonistub tase ja karakter, mis ei vääri edutamist,“ rääkis Martin Helme.

"Vabaerakond on mures, et Eesti poliitikas valitsev kompromissituse vaim ei lase valitsusel lihtsaidki küsimusi normaalselt lahendada. Kui ühtemoodi ei tulda ülesandega toime, siis tuleb proovida teistmoodi. Meie poolest võiks ka Juhan Partsil olla võimalus avalikul konkursil kandideerida, kuid konkurss peab olema aus ja kellelegi ei tohi ette eeliseid teha," võttis opositsioonierakondade pöördumise kokku Eesti Vabaerakonna fraktsiooni esimees Andres Herkel.

Vaata pöördumist täismahus siit!