Sotsiaaldemokraatide hinnangul vajab Põhja-Tallinna valitsus pärast korruptsioonikahtlusega juhtide vabastamist korralikku tuulutamist uue erakonnavälise inimese juhtimisel, teatasid sotsiaaldemokraadid.

"Karin Tammemäe pahatahtlikule tegevusele Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses oleme juba aastaid tähelepanu juhtinud ja lõpuks on sellest aru saanud ka Tammemäe erakonnakaaslased linnavalitsuses,“ sõnas Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni aseesimees Jaak Juske. "Tammemägi on korduvalt ja sihilikult kasutanud linnaosa vahendeid selleks, et teha endale valimiskampaaniat. Mõlemalt Põhja-Tallinna juhtinud inimeselt, Tammemäelt ja Kutserilt, on tänaseks kohtu kaudu välja nõutud summad, mis kulusid nende isikliku kampaania tarbeks viimastel kohalikel omavalitsuste valimistel."

"Selge on see, et Tammemäe juhtimisel on Põhja-Tallinna linnaosas elukorraldus keeratud pea peale. Seda näitab suutmatus lahendada Kopli prügila juhtumit, Kalaranna arenduse ümber toimuv, põhikooli kohtade puudus, mitmete lasteaedade kehv sanitaarne olukord jne. Seda nimekirja võib veel pikalt jätkata. Lahenduste otsimise asemel on linnaosajuhid tegelenud üksteisele ärapanemisega,“ märkis Juske.

„Tallinna linnavalitsus peaks tõsiselt kaaluma võimalust määrata linnaosavanemaks linnavõimu suhtes erapooletu erakonnaväline inimene. Põhja-Tallinna linnaosavalitsus vajab täna korralikku tuulutamist, avatud ja ausat juhtimist. Linnaosa tervikuna väärib paremaid juhte," rõhutas Põhja-Tallinna halduskokku kuuluv Juske.

IRL: Tammemäe ametist vabastamine on Taavi Aasa üks vähestest arukatest otsustest.

Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni esimehe Madis Kübara sõnul on Karin Tammemäe ametist vabastamine kahtlemata õige käik, mille vajadusest on opositsioon rääkinud juba aastaid.

„Karin Tammemägi, kes on pidevalt ja süsteemselt tegelenud linna raha eest enese ja oma erakonna reklaamimisega ning kohelnud linnaosa reservfondi isikliku rahakotina, on teinud nii linnaosale kui ka linnale korvamatut kahju,“ tõdes Kübar. „Seetõttu on IRLi fraktsioon korduval linnavalitsuselt nõudnud, et Tammemägi ametist vabastataks.“

„On kahetsusväärne, et opositsiooni arvamus on liiga pikalt jäätud tähelepanuta,“ nentis volinik. „Seni, kuni linnavalitsus ignoreeris avalikkuse ja linnavolikogu liikmete viiteid, et Tammemäe kahjustab oma tööga otseselt linnaosa ja linna mainet, tegutses linnaosa vanem edasi. Mitmed pahateod oleks saanud ära hoida.“

„Kahjuks on vaja taolisi otsuseid veel mitmeid teha. Näiteks lisaks Tammemäele on siiani ametis Kesklinna vanem Alar Nääme, keda süüdistatakse otseselt linna raha enda valimiskampaania tarbeks kasutamises ning kelle jätkamine kahjustab tugevalt ka linna usaldusväärsust,“ ütles Kübar.