Tallinna linnavolikogu ainsa sotsiaaldemokraadist liikme Peeter Kreitzbergi hinnangul näitab Res Publica ja Keskerakonna vahel puhkenud järjekordne tüli valitsejate võimukrediidi ammendumist, on kirjas Delfile saadetud teates.

Isamaaliit on häiritud, et Tallinna linnavalitsus peab oma seaduslike ülesannete täitmisest tähtsamaks omavahelist arveteõiendamist. „Erakondade valimiseelne kemplus on viinud Tallinna olukorda, kus linnavalitsuses on töö tegemine sisuliselt peatunud. Nõuame normaalse tööolukorra taastamist,” on nende meediale saadetud avalduses kirjas.

“Loodetavasti jätab tülitsev ja samal ajal valimisvankri külge klammerdunud linnavõim nüüd langetamata nii mõnegi rumala otsuse. Suurte asjade tegemiseks ei olegi neil enam moraalset õigust,” ütles Kreitzberg. Kreitzberg sõnul peab linnavalitsus külmutama pikaajaliste arengukavade ja avalike pakkumiste menetlemise. “Hea poliitiline tava näeb ette, et vahetult valimiste eel äkilisi liigutusi linna varaga ei tehta. Samuti ei tohi ametist lahkuv linnavõim siduda oma järeltulijate käsi valimistuhinas võetud pikaajaliste kohustustega.”

Isamaaliitlased nendivad, et linnavalitsus peab olema üle erakondade vahelistest kemplustest ning toimima linlase hüvanguks. „Poliitilised erimeelsused lahendatagu omavahel, mitte linlaste arvel. Linlasele ei ole esmaseks küsimuseks, kes on koalitsioonis või opositsioonis. Esmaseks küsimuseks on tema eluolu, kas koolid on korras, ühistransport puhas ning linnas võimalik ka liikuda.”