Samuti leiti, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium peaks analüüsima praegu kehtivat transpordisüsteemi ning ühtlustama õpilastele ja üliõpilastele kehtivad soodustused raudteel ning bussiliikluses, teatas Eesti üliõpilaskondade Liit.

„Tänane ümarlaud tõestas, et antud küsimuses peab riik end kiiremas korras kehtestama ja leidma vahendeid bussiliikluse doteerimiseks. Olukorras, kus hinnad tõusevad on selgelt üliõpilastele mõeldud toetused jäänud ajale jalgu,” ütles Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Joonas Pärenson.

Kõik ümarlaual osalejad leidsid, et praegu raudteel ning bussiliikluses kehtiv erinev sõidusoodustuste süsteem diskrimineerib õpilasi ja üliõpilasi ning piirab nende liikumisvõimalust.

“Seoses tänase olukorraga, mil bussipiletite hindade tõus on piiramas õpilaste võimalusi nii õppe- kui huvitegevuses, oleme seisukohal, et õpilastele peaks kehtima kõikidel bussiliinidel kindel protsentuaalne soodustus,” ütles Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Deivi Sarapson.

Ümarlaual osalesid Joonas Pärenson (Eesti Üliõpilaskondade Liit), Olga Tšerjomuškina (Eesti Üliõpilaskondade Liit), Deivi Sarapson (Eesti Õpilasesinduste Liit), Erkki Jaanhold (Eesti Õpilasesinduste Liit), Villem Tori (Autoettevõtete Liit), Kalev Kallo (Eesti Keskerakond), Eiki Nestor (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Jaan Pöör (Eestimaa Rahvaliit), Urmas Reinsalu (Isamaa ja Res Publica Liit) ja Taavi Rõivas (Eesti Reformierakond).