Haridus- ja teadusministeerium märkis oma teates, et õpetajate miinimumpalk on selle aasta jaanuarist 800 eurot kuus.

Õpetajate töötasu ületas 966 eurot kuus ehk riigi keskmise 56 omavalitsuses ning sealhulgas suuremates linnades – Narvas, Tallinnas, Tartus ja Pärnus.

Kõige kõrgem keskmine õpetaja palk oli Koeru, Sangaste ja Sauga vallas

Tuhat eurot ületas õpetajate keskmine töötasu mai lõpuks 30 omavalitsuses, millest valdav enamus olid vallad. Kõige kõrgem keskmine palk oli Koeru, Sangaste ja Sauga vallas, ulatudes 1150 eurost kuni 1350 euroni.

Ministeerium selgitas veel, et omavalitsused said sellel aastal õpetajate palgatoetust 166 miljonit eurot, mis on keskmiselt 978 eurot iga õpetaja ametikoha kohta, millele lisandub aasta jooksul riigilt toetuslepingutega eraldatav raha, mis seni õpetaja palgastatistikas täielikult ei kajastunud.

Toetuse jaotamisel said tänavu eeliskasvu väiksemad, kodulähedaste põhikoolidega kohalikud omavalitsused.

Palgastatistika alus on omavalitsute ja koolide eneste raamatupidamisandmed, kui palju on konkreetses omavalitsuses õpetajatele töötasu välja makstud ning iga kooli poolt Eesti Hariduse Infosüsteemi (EHIS) kantud õpetajate tegelikud töökoormused.

Ülevaadet avaldatakse kahekuulise lõtkuga – omavalitsustel on kohustus kanda andmed riigiraamatupidamisse hiljemalt iga järgmise kuu lõpuks. Täielik ülevaade on leitav haridusstatistika leheküljelt HaridusSilm.ee õpetajate palgaanalüüsi alt.