“Nii on ju näiteks kõigil reisijatel võimalik ennast reisile registreerida interneti teel 24h enne lendude väljumist ja ükskõik mis ajal,” ütles Delfile lennujaama turundusspetsialist Katrin Männimägi.

Männimägi ütles, et üldiselt on reisijaid öösiti vähem. Küll aga on öösiti päris palju saabuvaid reisijaid, kuna näiteks Estonian Air´i kodujaam on Tallinnas ja seega, et maksimaalselt lennukeid ära kasutada, saabuvad paljud lennud pärast kella 23, et siis paariks tunniks tehnilisse kontrolli minna ja varahommikul taas Euroopasse lennata.

Männimägi sõnul oma kompsude otsas lende ootavaid ja magavaid rändureid Tallinnas lennujaamas naljalt ei kohta. “Magavad lennujaamades peamiselt transiitreisijad, kuid kuna Tallinnast lendab transiidina reisijaid hästi vähe, siis terminalis öö veetjaid peaaegu et ei kohta.”

Tallinna lennujaama reisiterminal on avatud alates esimesest saabuvast/väljuvast lennust kuni viimase saabuva/väljuva lennuni.

Töötajate kõige pikem töögraafik on Männimägi sõnul Tallinna lennujaamas täpselt selline, nagu on seadusega maksimaalselt lubatud ehk siis 11 tundi. Öötundidel alustatud maksimaalse pikkusega vahetus kestab kaheksa tundi.

Sel aastal on ilmataat Eestit rohke lumega õnnistanud, kuid Männimägi sõnul siiski lende lume pärast ära jäänud ei ole. “Lumi segab maandumist ja ka õhkutõusmist päris palju. Sellepärast peabki maandumisrada olema ideaalselt puhas nii lumest kui jääst. Sellel aastal ei ole Tallinna lennujaam pidanud lende libeduse või lume pärast ära jätma. Küll aga on lende jäänud ära halva nähtavuse pärast.”