Politsei hinnangul seisneb keelu positiivne mõju eelkõige selles, et ära jäävad juba napsitanud autojuhtide öised sõidud lisaalkoholi järele. “Kindlasti on nii mõnigi joobes juhtimine just seetõttu ära jäänud,” märkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härson Delfile.

“Samuti on kordades vähem ööpäevaringselt avatud kauplusi, seega on vähenenud ka avaliku korra rikkumised, mis on seotud kaupluste ümbrusesse kogunevate alkoholijoobes seltskondadega,” märkis Härson, kuid lisas, et spetsiaalset analüüsi pole keelu mõjude kohta tehtud, kuid igapäevases politseitöös on muutus tajutav just nende kahe külje läbi.

Ka õlletootjad ei näe öises alkoholimüügikeelus enam suurt probleemi. “Võib-olla siis, kui ta kehtestati, oli mõju märgatavam, aga tänaseks päevaks ma ei ütleks, et see eriti mõjub, sest inimesed on juba teadlikud sellest asjast ja väikese varu ostmine, kui õhtul hilja on vaja õlut juua, hakkab juba harjumuseks inimestele saama,” rääkis Eesti Õlletootjate Liidu tegevdirektor Jüri Kert Delfile.

“Rohkem on mõjunud õllemüügile eelmise ja ilmselt ka selle aasta aktsiiside tõstmine,” märkis Kert. Õlletootjatele ongi jaanuar ja veebruar traditsiooniliselt kõige kehvemad kuud aastas.

Kui palju oodatakse müügi elavdumist aga seoses olümpiamängudega? “Mul sellel teemal õlletootjatega juttu olnud ei ole aga kõigil kindlasti sellega väikesed lootused seonduvad, et tugitoolis sporti vaadates läheb ka õlut,” tõdes õlletootjate liidu tegevdirektor.