"Sandra on lapsed minu juurde toonud, temast endast ei ole kolm päeva kippu ega kõppu. Ei tule lapsi vaatama, ei võta telefoni vastu ja ei küsi, kuidas lastel läheb," räägib Jana Õhtulehele oma eksminiast, kelle nelja-aastase poja Võru politseinikud nädalavahetusel linnast uitamast leidsid.

"Õnneks taipas laps riided selga panna ja suundus oma kodu, mitte järve poole," ohkab poisi vanaema Jana.

Pühapäeval kella 3.30 ajal märkas politseipatrull Koidula tänaval kõndimas väikest poissi, kes oli enda sõnutsi 3-aastane.

Politsei asus selgitama, kust laps pärit on ning mõneajase otsingu järel viitas laps Kalevipoja tänaval asuvale majale, milles tundis ära oma kodu, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politseinikud sisenesid korterisse, kus avastasid diivanilt veel ühe alla aastase väikelapse. Politseinike saabudes tuli tagumisest toast välja unine 17-aastane noormees, kes väitis end olevat laste onu. Küsitlemise käigus selgus, et ema oli lapsed andnud tema hoolde, kuna pidi pakilistel põhjustel Võrust lahkuma. Noormees oli lapsed magama pannud ning seejärel ka ise magama läinud, kuid öösel oli üks lastest end riidesse pannud, korterist lahkunud ja Võru linna peale seiklema läinud.