Valga maasekretär Tõnis Lass ütles ETAle, et Tõlliste vallavolikogu on võtnud vastu otsuse Õru vallaga ühinemiseks, kuid eeltoimingutega ei jõutud tähtajaks saada hakkama saada. Õru vald on Lassi sõnul avaldanud valmisolekut ühinemiseks 2005. aastal. "Kui valimiste vahepealsel perioodil tekib vastav võimalus ehk on nad siis ka juba valmis," lisas Lass.

Lääne-Viru maasekretär Tarmo Mikkal ütles ETAle, et Lääne-Virumaal plaanivad aastaks 2005 ühineda Saksi vald ja Tapa linn.

Rapla maasekretäri Ene Matetski sõnul esitasid maavanemale dokumendid sel sügisel ühinemiseks seitse omavalitsust, milleks on Rapla linn ja vald, Kohila alev ja vald ning Märjamaa alev, Märjamaa vald ja Loodna vald. Matetski ütles ETAle, et maavanemale on saabunud ka kaks protesti. Neist üks puudutab Loodna valda, kus kolm läänemaapoolset küla sooviksid Märjamaa vallaga ühinemise asemel ühineda Kullamaa vallaga, kuna nende tõmbekeskus asub seal. Teise protesti on esitanud Kehtna valla kolm küla, mis soovivad ühineda Järvakandi vallaga.

Harju maavanema nõunik Kristina Mänd ütles ETAle, et Harjumaal on maavanemale oma ühinemissoovist teatanud Anija vald ja Kehra linn.

Põlva maasekretär Malle Amor ütles ETAle, et Põlvamaal on oma ühinemise soovist teatanud maavanemale Räpina vald ja linn, mis 19. aprillil tõid volikogude vastavad otsused ja muud dokumendid maavalitsusse. Rohkem sel sügisel vabatahtlikke ühineda soovijaid ei olnud, lisas Amor.