Homme arutab linnavalitsus oma istungil korraldust, millega nimetatakse Vadim Belobrovtsev alates 28. maist 2015 Kristiine linnaosa vanema ametikohale Tallinna Linnavolikogu käesoleva koosseisu volituste ajaks, seisab linnavalitsuse homse istungi päevakorras. 

Hiljuti sotside ridadest keskerakonda suundunud Kristiine linnaosa vanema Vadim Belobrovtsevi põhipalgaks saab korralduse järgi 2700 eurot (bruto) kuus.

Mai alguses teatas linnavolikogu liige Belobrovtsev, et lahkub Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja liitub Keskerakonnaga, tuues põhjenduseks selle, et SDE on loobunud oma valijate huvide eest seismast ning petnud vene emakeelega valijaid.

“Kahjuks viimaste kuude sündmused andsid mulle ühemõtteliselt mõista, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhtkond on valinud vale suuna, kus ikka ja jälle minnakse valitsuskoalitsiooni parempoolsete erakondadega vaatamata kurvadele kogemustele, mis analoogsed koalitsioonid on läbi aegade sotsidele toonud,” ütles Belobrovtsev toona. “Kurb, et valitsusse pääsemise nimel on loobutud erakonna põhimõtetest.”

Belobrovtsev kuulus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 2009. aastast. Ta kandideeris riigikokku nii 2011. kui 2015. aastal, aga ei osutunud kummalgi korral valituks. Viimastel valimistel sai ta Tallinnas Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas 387 häält, millega jäi oma erakonna nimekirjas selles ringkonnas viiendale kohale.

Belobrovtsevi võimalikust lahkumisest oli juttu juba vahetult peale riigikogu valimisi. 5. märtsil Delfiga rääkides Belobrovtsev eitas SDEst lahkumise plaane.