Täna rahvusraamatukogus aset leidnud Eesti omanike keskliidu korralisel üldkoosolekul valiti 20-liikmeline volikogu ja revisjonikomisjon. Juhatuse esimeheks valiti tagasi Urmas Reinsalu.

Samuti kinnitati olulisemate põhikirjaliste muudatustena valdkondliku ühenduste muudatuste loomine, pidades silmas korteriühistute, energeetika ja kommunaalteenuste valdkonda, teatas keskliidu peasekretär Taavi Madiberk.

Üldkoosolekul edastati ka pöördumine avalikkuse poole, milles väljendati tõsist muret kommunaalteenuste nagu küte, vesi ja jäätmevedu hüppelise hinnatõusu üle.

“Selle kompenseerimiseks on oluline riigi ja kohalike omavalitsuste poolne koduomanike abistamine energiasäästu toetamise ja kommunaalteenuste läbipaistva hinnakujunduse kaudu,” seisab avalduses.

Üldkogu esitas oma kolm nõudmist, mis on väidetavalt kõigi omanike huvides.

Esimesena nõutakse monopolistlike kommunaalteenuste hinnatõusu kulupõhiseks viimist - universaalteenuste hinnad peavad olema läbipaistvad, vaidlustatavad ning kulupõhised.

Samuti nõutakse jätkuvalt kodualuse maa seadusega maamaksust vabastamist. See olevat üks reaalseid samme, mida järgnevatel hinnatõusu aastatel saab riik teha koduomanike kulude koormuse leevendamiseks.

“Nõuame omandi- ja maareformi tegelikku lõpule viimist. Selleks tuleb reform selle viimases faasis tsentraliseerida ning määrata selge lõpptähtaeg,” on keskliidu kolmas nõudmine.

Liidul on täna ligi 13 000 liiget ja liit kutsub endaga liituma kõiki korteri-, maja-, suvila- ja taluomanikke, korteriühistuid ning kohalikke koduseltse.