59-aastane Peeter jättis pereliikmetele teate “läksin välja”, võttis poja jalgratta ega ole senini tagasi tulnud. Abikaasa, poeg ja tütred otsivad Peetrit juba seitsmendat päeva. SL Õhtulehele väitel olla Ida politsei pressiesindaja Mari-Riina Rist öelnud, et kadumisest on liiga palju aega mööda läinud ja politsei ei saa neid enam aidata.

Perekond on hämmingus: “Kui nädala möödudes ütleb politsei, et nüüd on juba nii palju aega möödas, et nemad enam aidata ei saa, siis tekib küsimus, millal siis oleks saanud aidata? Kellelt siis veel abi loota?”

Rakvere politseiosakonna ülemkomissar Enn Kuusik ütles Delfile, et kindlasti ei ole asjad nii, et politsei meest ei otsi. “Ma saan perekonna närvilisusest aru, kuid tegu on üliemotsionaalse hinnanguga. Et me iga päev metsades ei liigu, ei tähenda veel, et me mehe otsimisega ei tegele.” Kuusik rääkis, et nad analüüsisid selle kadumise ohtlikkuse astet ning leidsid, et see nõuab piiratud reageeringut.

Patrull käis väljas ka kolmapäeval, muuhulgas saabus politseile vihje, et meest on nähtud 30 kilomeetri kaugusel Kadrinas.

Enne aitas politsei patrull Peetrit otsida reedel.

Kuigi Peeter sõi viimasel ajal antidepressante ja oli rohkem omaette, on tütar Anneli kindel, et isa ei lahkunud halbade kavatsustega. “Me ei pruugigi kõiki tema seene- ja marjapaiku teada.” Selgeltnägija on Annelile öelnud, et isa on metsas elus.

Kuusik ei arva, et Peetri antidepressantide pruukimine midagi muudab. „Ka mina võin antidepressante süüa, kindlasti söövad neid ka mõned ajakirjanike seast, neid inimesi on Eestimaal nii palju et.”