"Viimased sammud Mustamäe lastehaiglas, esmaspäevast esimesed sammud Haapsalu Taastusravi Keskuses," kirjutas 2,5-aastase tüdruku isa Facebookis ja jagas videot toe najal kõndivast lapsest.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütles Delfile, et kriminaalasja eeluurimine politseis on lõpujärgus.

"Võimalikest karistustest on praegu ilmselgelt liiga vara rääkida," ütles Põder. "Pärast eeluurimise lõpuleviimist otsustab prokurör, kellele ja millise paragrahvi alusel esitatakse süüdistus. Pärast seda on kohtu otsustada, kas ja millises kuriteos inimesed süüdi mõistetakse."

Põhja prefektuur sai septembri keskel väljakutse Tallinna lastehaiglast, kuna haiglasse oli toodud väike tüdruk, kelle vigastuste põhjal võis kahtlustada lapse väärkohtlemist.

Oma kahe ja poole aastasele tütrele tervisekahjustuse tekitamises kahtlustatav ema ja tema meessõber on prokuröri taotlusel ja kohtu poolt kuni kuueks kuuks vahi alla võetud.

Kui esialgu kahtlustati 2,5-aastase tüdruku ema ja tema meessõpra lapse piinamises, mille eest näeb seadus karistusena ette rahalist karistust või kuni viieaastast vangistust, siis hiljem kaalus prokuratuur jätkata uurimist karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ja mille eest karistatakse nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega.