ETV saate “Pealtnägija” andmetel peeti Erki Noole järel kümnevõistluse Eesti kõige aegade teise tulemuse omanik Põhja prefektuuri töötajate poolt kinni teisipäeva esimestel minutitel. Lisaks Rahnule toimetati kaheks ööpäevaks arestimajja Eesti endine sprinter Taavi Rim.

Teisipäeva päeval tunnistas prokurör Rahnu ja Rimi ametlikult kahtlustatavaks kahes kuriteos. Mehi kahtlustatakse prostitutsioonile kaasaaitamises, mis karistusseadustiku järgi tähendab seksiäri vahendamist, selleks ruumi võimaldamist või muul moel lõbuärile kaasaaitamist. Süüdimõistmisel ähvardab Rahnut ja Rimi selle teo eest kolme- kuni 12-aastane vangistus.

Lisaks kahtlustatakse Rahnut ja Rimi kuritegeliku ühenduse loomises, mille eest on võimalik kohtus teenida maksimaalselt viie- kuni 15-aastane vabadusekaotus.

“Pealtnägija” andmetel seisneb Rahnu ja Rimi kahtlustuse sisu selles, et noormehed üürisid üle Tallinnas mitu korterit ning panid sinna lõbutüdrukutena tööle hulga neide. Kergejõustiklaste väidetavat varjatud seksiäri reklaamiti mitmetes netiportaalides ja ajalehtedes.

“Pealtnägijale” teadaolevalt ei pidanud prokurör täna vajalikuks Rahnut pikemaks ajaks vahi alla jätta ning mõni tund tagasi mees vabastati allkirja vastu.

Eesti Kergejõustikuliidu peasekretär Urmo Raiend ütles Päevaleht Online`ile, et kergejõustikuliit ei tea asjast rohkem, kui telesaates näidati. “See tuli meile üllatusena, kuid praegu ei soovi ma sel teema rohkem kommenteerida ega spekuleerida,” ütles Raiend.