Saaremaa Laevakompanii soovitab seoses nädalavahetusel Saaremaal toimuva Õlletoobri festivaliga ülesõidu planeerimisel vältida tipptunde.

SLK liinidirektor Tiit Kruuse soovitas võimaluse korral vältida ülesõitu tipptundidel ehk Virtsu-Kuivastu suunal reede pärastlõunal ja õhtul ning Kuivastu-Virtsu suunal pühapäeva pärastlõunal ja õhtul.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindavad graafikujärgseid reise parvlaevad Regula ja Viire. Lisaalustena suunatakse liinile Koguva ja Harilaid. Vajadusel sõidavad kõik laevad vaba graafiku alusel, tehes nii palju reise kui võimalik.

SLK planeerib nädalavahetuseks lisareise ka Rohuküla-Heltermaa liinile.

Sadamates korra eest vastutav AS Saarte Liinid on lubanud selleks nädalavahetuseks Kuivastu ja Virtsu sadamatesse tuua korda tagama turvafirma. “Meie töö on operatiivsem, kui kapten või laadijad ei pea pidevalt tegelema vaheletrügijatega,” nentis Kruuse.

Politsei paneb nädalavahetuse Saaremaal Leisi vallas toimuva Õlletoober 2005 edukaks sujumiseks paneb välja täiendavad jõud.

Lisapatrulle Tallinnast, Pärnust, Haapsalust ning Lihulast on märgata juba mandril. Tugevdatud kontrolli all on Tallinn-Ääsmäe-Risti-Virtsu maantee ning Pärnu-Virtsu maantee.

Suurendatud jõududega maanteedel liiklusjärelevalve tagamise eesmärgiks on kiiruseületamistest ja joobes autojuhtide põhjustatud õnnetuste ära hoidmine. Politsei soovitab Saaremaale sõites ning sealt tulles varuda piisavalt aega, et teedel ei tekiks vajadust kiirustada ja anda politseile selle tõttu põhjust auto peatamiseks.