"Kirjutasin sellele petitsioonile ka alla, kuna need olümpiamängud on väga politiseeritud ja suunatud eelkõige välismaailmale, näitamaks Venemaa jõudu ja ambitsioone, ürituse boikoteerimine demokraatlike riikide juhtide poolt oleks väga selge ja valus signaal Vene valitsejatele," selgitas Sõtnik.

Sõtnik kirjutas Facebooki lehel, et on erakonna liige, kellel on olemas koostööleping Jedinaja Rossijaga ja kelle esimees läheb ka mängude avamisele.

"Olin ka kuidagi tehniliselt seotud selle lepingu koostamisega ja käisin Jedinaja Rossija (Ühtse Venemaa) kongressil," meenutas Sõtnik. "Kümme aastat tagasi ma suutsin endale selgitada, miks meil seda vaja on. Suutsin veenda selles ka LYMECi (Liberal and Radical Youth Movement of the European Community - ALDE noorte organisatsioon) liikmeid, kes ei tahtnud Keskerakonna Noortekogu vastu võtta, sest meie emaparteil on koostööleping Putini parteiga."

"Tänaseks nii Jedinaja Rossija kui ka Keskerakond muutunud, nii nagu on muutunud olukord Venemaal ja mis kõige tähtsam, mina ise," märkis Sõtnik. "Ma ei saa lihtsalt pealt vaadata, kuidas rikutakse inimõigusi, piiratakse sõnavabadust, diskrimineeritakse vähemusi, kuidas vohab korruptsioon."

"Lootust, et minu erakond annaks meie sõsarparteile signaali, et midagi on valesti, mul ei ole," tunnistas Sõtnik. "Mina aga vait olla ei saa ja ei taha. Seetõttu teen seda üksikisikuna petitsiooni allakirjutamise kaudu."

Sotši läheb lisaks peaminister Andrus Ansipile Eesti poliitikutest Edgar Savisaar. Samuti on kohal Viktor Janukovitš, Nursultan Nazarbajev ja Aleksander Lukašenko.

Sotši olümpiamänge ei lähe vaatama Barack Obama, Angela Merkel, François Hollande, Viviane Reding, Toomas Hendrik Ilves, Dalia Grybauskaite, Donald Tusk, Frederik Reinfeldt.

Sõtnik on üks ligi 400st inimesest, kes kirjutas alla Anvar Samosti algatatud petitsioonile, mis soovitab peaminister Andrus Ansipil boikoteerida Sotši olümpiamänge.