"Eesti Keskerakonna suur eelis teiste poliitiliste jõudude ees on alati olnud võimekus ühendada ühiskonda, mitte seda lõhkuda. Tänase päeva arengud erakonna sees aga ohustavad erakonna ühtsust. Selleks, et erakond saaks tervikuna edasi liikuda, on ilmselgelt vaja kokku kutsuda erakorraline kongress, mis oleks arvuliselt suurem kui eelmisel aastal," teatas Ivanova.

"Kuna olukord on kriitiline, siis erakonna suurima piirkonna juhatuse liikmed leiavad, et igasugused arvamused teemal, et keegi meie erakonnas on üleliigne või kas oleme valmis Keskerakonna poliitikutest loobuma on häbiväärne," lisas Ivanova.

"25 aastat on Keskerakond olnud arvestatav poliitiline jõud ühiskonnas. Erakonna toetus valijate seas on aastast aastasse kasvanud. Kogu selle aja on Edgar Savisaar olnud erakonna esimees ning hea meelega tunnistame seda, et tema panus erakonna arengusse ja populaarsusse on vaieldamatult suur. Erakonna esimehe isiklikud häälterekordid aitasid kaasa nii Tallinnas linna võimul püsimisele, kui ka sellele, et eelmistel riigikogu valimistel ainult Eesti Keskerakond sai ühe mandaadi juurde ning moodustas 27-liikmelise fraktsiooni."

"Meie, sellele pöördumisele allakirjutanud, ei ole nõus Eesti suurima, 15 000 liikmelise erakonna lõhkumisega. Oleme selle ehitamisele kõik jõudu mööda kaasa löönud. Keskerakond on tasakaalustanud sotsiaalselt viltu vajuvat ühiskonda, seisnud alati nõrgemate huvide eest ja kaitsnud kaitsetuid. Me tahame, et nii jätkuks see ka tulevikus ja võimas Keskerakond kestaks kaua. Seega väljendame oma toetust erakonna esimehele Edgar Savisaarele ning ootame korrektset ja õiglast kongressi," teatas Ivanova.