2015. aasta lõpus üritas Kadri Simson Edgar Savisaart Keskerakonna juhi kohalt kukutada, aga ta kaotas valimistel napilt Savisaarele. Järgnes vihane positsioonivõitlus, mille käigus peeti lahinguid iga võimupositsiooni pärast Keskerakonnas.

Selles võitluses oli Ivanova Savisaare poolel, vastaspoole olulisemad tegijad olid Simson, Jüri Ratas ja Mailis Reps. Märtsis 2016 tegi Ivanova koos mõne teise keskerakondlasega Keskerakonna aukohtule kaebuse Repsi kohta, mis oleks võimaldanud Reps erakonnast välja visata.

Aukohus otsustas siiski Repsi kasuks. Juba mõned kuud hiljem sai Repsist Keskerakonna presidendikandidaat, sügisel aga kukutas Ratas Savisaare ja temast sai kohe peale seda ka Eesti peaminister. Ivanova suhted uute erakonnajuhtidega olid aga rikutud. 2017. aasta kohalikel valimistel pani Ivanova Tallinnas kokku Keskerakonnaga konkureeriva Savisaare valimisliidu ja visati selle eest Keskerakonnast välja. Kuna aga erakonna juhatuse liiget saab lahti lasta vaid üldkogu, siis pidid Keskerakonna uued juhid veel mõnda aega taluma seda, et erakonda mitte kuuluv Ivanova käis erakonna juhatuse koosolekutel.

Kui Savisaar oli veel esimees, tegite teie ettepaneku Mailis Reps erakonnast välja visata. Miks?

See oli aukohtule esitatud põhjendus, kõik need väljaütlemised, kuidas ta meedias esines erakonna esimehe suhtes. See ei olnud viisakas ja inimlik, kui ta soovitas küünlaid tuua Hundisilmale või midagi sellist. See oli emotsionaalne ettepanek, aga see ei leidnud toetust.

Kas see oli teie enda ettepanek?

See oli nii minu kui teiste inimeste ettepanek, aga kirjutasin sellele alla mina.

Kas Savisaar ise aitas seda ettepanekut koostada?

Ei, ta ei aidanud. Ta ei koosta tekste teistele.

Kas see polnudki Savisaare enda algatus ning teie lihtsalt tankist, kes sellele alla kirjutas?

Tankiste leidub iga asja puhul, aga tol hetkel see polnud nii. See oli põhjendatud ettepanek aukohtule, aga aukohus ei toetanud seda.

Kas Repsi avalduse tõttu läksite lõplikult tülli Simsoni, Ratase ja Repsi leeriga?

See oli rohkem kui kaks aastat tagasi. Ma isegi ei mäleta seda enam. See kõik kuhjus, oli ilmne, et edasi jätkata ei saanud. Mul oli väga hea meel, et ma ei pidanud enam ka juhatuses käima, kui ma sellest loobusin. Ma häirisin neid, kui ma juhatusse kuulusin. Tean, et nad olid sunnitud salajuhatusi kokku kutsuma ilma minuta.

Mida tähendab salajuhatus?

Seal võtsid nad vastu olulisemaid otsuseid, aga pro forma juhatustele pidid nad ka mind kutsuma, sest MTÜ-de seadus kehtib kõigile.