Esinevad patroon Reet Linna, muusik Ott Lepland, kantriansambel Robirohi ja koguduse koor Effataa.

"11 aastat tagasi traditsiooniga alustades, oli osalejaid poole vähem ning tulijad olid peamiselt koduta jäänud inimesed," rääkis Oleviste koguduse vanempastor Siim Teekel. "Nüüd on kirikust abi otsivate inimeste ring palju laiem: eakad inimesed ning ka pered ja lapsed kannatavad puudust."

"Kui olemegi vahel vaaginud, kas kogudusel jätkub abiväge ja ressursse vähekindlustatud inimestele rõõmu valmistamiseks, siis alati on justkui vastukaaluks kujunenud tavapära, et meiega kontakteerub mõni tore organisatsioon või inimesed, kes pakuvad oma abi ja panevad õla alla, et traditsioonid endast nõrgemate aitamisel jätkuda saaksid," selgitas Teekel.

Jõululõunat pakub juba mitmendat aastat Swissotel ning Päikesekohvi kõrvale maiustusi magusatootja Kalev, donuts´e Hesburger.

Teekel tõdel, et kuna kohaletulijatel on tavaliselt olnud kontserdi järgselt kiire sööma asumisega, teisisõnu inimestel on olnud nälg, siis on äärmiselt oluline, et kogudusele tuleb appi toitu jagama palju vabatahtlikke.

"Sel aastal aitavad inimesi teenindada kaitseväe sidepataljon ning Pirita Selveri võrkpallimeeskond, lisaks palju linnakodanikke," loetles Teekel.

Teekel lisas, et kuivõrd viimastel aastatel Oleviste vähekindlustatute üritusel osalenud ka pered koos väikeste lastega, siis spetsiaalselt neile annetas Eesti keskkonnateenistus Kalevi kommipakid ning jõulukingituseks vihikud, viltpliiatsid ja muud koolitarbed.

Täiskasvanud abivajajatele on 700 jõulupakki komplekteeritud Kalevi, toidupanga ja Fruit Expressi abiga.

"Loodame kogudusega, et jõuame seda kena traditsiooni ka edaspidi jätkata," lisas Teekel. "Inimesi, kes ootavad iga-aastast jõuluüritust, ei saa alt vedada, samuti neid, kes tahavad oma vabatahtlikku panust anda."