Vanalinnas ja kesklinnas on toimumas paralleelselt kaks orienteerumisvõistlust – veteranide MM orienteerumises ja Tallinna Orienteerumisnädal -, kus võistleb ligi 4000 orienteerujat 44. riigist. Võistluse stardid hakkavad kell 10 hommikul ja lõppevad pärastlõunal.

Vanalinn on liiklusele avatud, ent korraldajad kutsuvad üles ettevaatlikkusele. „Kuigi oleme planeerinud rajad nii, et vältida suurimaid tänavaid, siis võivad võistlejad vanalinna tänavatel vahekäikudest üpris ootamatult ja suurel kiirusel välja joosta. Palume autojuhtidel olla vanalinnas liigeldes täna eriti ettevaatlikud,“ ütles veteranide MMi peakorraldaja Timmo Tammemäe.

Veteranide MM orienteerumises on läbi ajaloo suurima välisvõistlejate arvuga võistlus, mis Eestis korraldatud. Võistlustel osalevast 4000 spordisõbrast ligi 90% on välisosalejad. EASi hinnangul toob veteranide MM orienteerumises Eestisse üle 3,3 miljoni euro turismitulu.

Võistluste vanim osaleja on 95 aastane Astrid Andersson Rootsist. Üle 154 osaleja on vanemad kui 80-aastased vaprad tervisesportlased.

Vabaduse väljakul on võimalik võistlusi jälgida suurtelt LED-ekraanidelt ja kommentaatorite vahendusel. Samuti on võimalik jälgida võistluse kulgu veebist.

Korraldamisel lööb kaasa üle 300 vabatahtliku 15 riigist

Vabaduse väljakul toimuvad sprindi finaaljooksud. Kolmapäeval ja neljapäeval joostakse Kõrvemaal pika raja kvalifikatsioone. Pika raja finaal toimub laupäeval Pikassaares.