"Kui praegu saavad kaitseväelased süüa kolm korda päevas, siis alates sügisest lisanduvad kolmele põhitoidukorrale kaks vahepala, mis muudavad menüü mitmekesisemaks, kaasaegsemaks ning tervislikumaks," ütles kaitseväe logistikakeskuse toitlustusjaoskonna juhataja kohusetäitja Karin Repp BNS-ile.

Mullu ja tänavu kevadel ajateenijate hulgas läbiviidud küsitlus tõi välja kitsaskohad, et lõunasöök on koguseliselt liiga suur ja samas õhtusöök ei ole kellaaega arvestades piisav.

32 protsenti ajateenijatest tõi välja, et nad ei saa mõnikord kõhtu piisavalt täis ja õhtusöögi kellaaeg ei ole sobiv. "Praeguse korra järgi on kaitseväelase lõunasöögi ja õhtusöögi vahemik isegi kuni kuus tundi. Tervisliku toitumise reeglid näevad ette, et sööma peaks iga nelja tunni järgi. Päevas saadav kogu-kaloraaž uue menüü järgi ei vähene, vaid jääb endiselt vahemikku 3500-3800 kilokalorit, " rääkis Repp.

Tänavu veebruarist maini kaitseväe staabi- ja sidepataljonis ning Kuperjanovi jalaväepataljonis läbi viidud testmenüü ning küsitluse tulemusena tundis 82 protsenti küsitluses osalenud kaitseväelastest, et uue menüüga on täiskõhutunne päeva jooksul ühtlasem. Sellepärast otsustati alates 1. oktoobrist rakendada uus süsteem kogu kaitseväes. Oktoobrist käiku minevad menüüd on praegu välja töötamisel.

Augusti algusest töötab kaitseväe logistikakeskuses peakokk Kaie Karu, kelle ülesanne on tegeleda toitlustamisküsimustega kogu kaitseväes. Uuele süsteemile üleminek on uue peakoka üks esimesi ülesandeid. Lisaks tuleb peakokal koolitada ligi 250 kaitseväe toitlustusvaldkonna töötajat näiteks teemadel, mis käsitlevad kaasaegseid maitseaineid, uusi töövõtteid, kaasaegseid köögiseadmeid, värskeid toite ja nii edasi.

Kaie Karu on lõpetanud kiitusega ETK kaubanduskooli kokk-kondiitri erialal. Ta on töötanud pagar-kondiitrina ja kokana. Viimased 15 aastat on Karu töötanud Tallinkis, sellest viimased seitse Tallink City Hoteli peakokana.