Ojuland rääkis intervjuus "Pealtnägijale", et 2005. aastal kapo kontrolliga ilmsiks tulnud dokumentide kadumisega olid tegelikult seotud paljud toonased ja tänased võimukandjad. Ojuland väitis, et tema oli lihtsalt see, kes tehti patuoinaks.

Kui saatejuht Urmas Vaino küsis Ojulandilt, et keda ta täpsemalt silmas peab, siis vastas naine, et "võtame näiteks kas või president" ning lisas, et ka terve hulk praegusi ministreid olid dokumentide kadumisega seotud.

Samuti väitis Ojuland, et asja juures on kurioosne ka see, et kapo avas uurimise alles siis, kui kuritegu oli paljude jaoks aegunud ja vastutusele kedagi võtta ei oleks saanud.

"Mitte ainult tema. Ma veelkord rõhutan, et siin olid ka temale järgnevad või eelnevad ministrid dokumente kaotanud. Paraku ei ole nad selle eest vastutust kandnud," vastas Ojuland saatejuhi täpsustavale küsimusele, et kas naise poliitilise karjääri allakäigu algus oli sellel hetkel, kui Toomas Hendrik Ilves oli Eesti Vabariigi välisminister ja kaotas mingeid dokumente.

Ojuland rääkis ka häälteskandaalist, mille tõttu ta Reformierakonnast välja heideti ja väitis, et võltsitud hääled läksid kõik parteijuhile Andrus Ansipile. Ojulandi sõnul olevat temal ja erakonnas ka selle kinnituseks olemas mingisugused dokumendid.

Ojulandilt päriti saates ka tema hirmkalli koti kohta ja kuigi naine tõrkus sellest rääkimast, ütles ta siiski, et see oli esimene märk sellest, et tema vastu on midagi tulekul.

Nimelt kui erakonna kongress Tartus oli lõppenud siis tagasi sõites vaatas ta, et on suur uudis mingist kotist.

"Siis juba poole tee peal helistas mulle Raimo ja ütles, et see on küll täiesti ebanormaalne asi, et nüüd hakkab küll midagi ilmselt juhtuma, et see on mingi väike sissejuhatus sulle," rääkis Ojuland. Naine väitis, et seda kotti olin ta aastaid kandnud ja keegi ei näinud seda esimest korda.

Euroopa parlamendi valimistest rääkides ütles aga Ojuland, et saadud 3000 häält näitasid tema tugeva valijaskonna olemasolu. Siiski arvas Ojuland, et osad inimesed olid tema hilise kampaania alguseks oma hääle juba andnud, mistõttu jäid tal nii mõnedki hääled saamata.