„Kogu erakonna juhtimissüsteem on kinnine ja erakonda juhib väga kitsas ring inimesi,“ ütles Ojuland täna pressikonverentsil. Tema sõnul mõistlikku dialoogi erakonna sees ei toimu.

Ta viitas sellele, et erakond kaotas ära avaliku debatilisti ja selle asemel on Oravavõrk, kuhu on inimestel tülikas minna. „Avatuse poolelt on see üks suurtest tagasikäikudest Reformierakonna ajaloos,“ sõnas Ojuland.

Ojulandi sõnul on Reformierakonna sisemine valimisüsteem üles ehitatud sellisena, et sellega saabki manipuleerida ja seda on Ojulandi väitel sahistatud juba aastaid. „Ka juba enne valimisi me arutasime Kaja Kallasega ja Andrei Korobeinikuga, kuidas seda turvalisemaks muuta,“ sõnas Ojuland.

Ojuland rõhutas, et kindlasti ei tohi Reformierakonna e-valimis segi ajada riigi e-valimistega, mis on väga turvalised ja toimuvad ID kaardi abil.

Aastatetagune kahtlus

Ojuland meenutas täna nelja aasta tagust kandideerimist erakonna juhatusse, kui ta sisevalimistel juhatusest mõne häälega välja jäi. Ta oli sel hetkel riigikogu asespiiker ja enda arvates erakonna sees suhteliselt tuntud, ometi jäi ta valimistel välja paari häälega ja tema ees sai sisse Tõnis Kõiv, kes tol hetkel oli vähemtuntud poliitik kui praegu.

„Sealt jäi mulle juba hinge kahtlus, et mismoodi see on võimalik?“ lausus Ojuland ja lisas, et neid kahtlejaid on viimste aastatega juurde tulnud.