Ojuland ütles kolmapäeval BNS-ile, et ta kasutas lepingu viimaste kuude jooksul hotelli üsna harva ja peab arvete kinni maksmist õiglaseks.

Välisministri sõnul elas ta Pirita hotellis umbes aasta ja kasutas hotelli vastavalt riigikogu töögraafikule ja komandeeringutele.

“On tõsi, et ma ei ööbinud seal 30 päeva kuus, aga väited, nagu ma ei oleks hotellis üldse elanud, on lihtsalt valed,” kinnitas Ojuland. “Et hoida edaspidi ära teiste riigikogu liikmete löögi alla sattumist, oleks õige, kui majutusarved tasutaks ainult hotellis reaalselt elatud aja eest,” lisas ta.

Ojuland ütles BNS-ile, et alates 2000. aasta talvest puudus tal Tallinnas elamispind ja pärast endisest abikaasast lahkukolimist kasutas ta kõigile väljaspool Tallinna elavatele riigikogu liikmetele ette nähtud võimalust elada hotellis.

“Minu üüritud Keila-Joa suvila on mõeldud kasutamiseks suvemajana. Talvel on seal elamistingimused üsna kehvad,” märkis ta.

Postimees kirjutas, et riigikogu maksis rohkem kui aasta jooksul Ojulandi ööbimise eest hotellis Pirita üle 120 000 krooni, ehkki samas hotellis elanud parlamendiliikmed pole Ojulandi seal näinud. Ojulandi riigisuvila elektriarved näitavad tema elamist hoopis Keila-Joal, kirjutas Postimees.

2000. aasta detsembris sõlmis riigikogu kantselei majutuslepingu Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse (TOP) hotelliga Pirital, et seal saaks elada riigikogu liige Ojuland. Sel ajal oli TOP-i juhatuse esimees Ojulandi elukaaslane Raimo Kägu, märkis ajaleht.

Majutusleping kehtis tänavu 27. jaanuarini ja 14 kuu eest maksis riigikogu kantselei Ojulandi ööbimiskulude eest hotellile 124 839 krooni.

Postimees kirjutas, et tegelikult võis Ojuland elada Keila-Joal riigisuvilas, mille kinnituseks on kasvavas joones tõusnud elektrikulu 2000. aasta juunist selle aasta jaanuarini, kuni Ojuland Keila-Joal elas.

Kristiina Ojuland ütles kolmapäeval BNS-ile, et on üürinud Keila-Joal erinevaid suvilaid alates 1995. aastast ja maksnud kõik nende üüri-, telefoni-, vee- ja elektriarved ise.

“Kuna suvila, mida viimased kaks aastat kasutanud olen, on vana ja soojustamata, peab küte olema sees ka talvel, kui ma maja ei kasuta. Seetõttu on talvel arved küündinud 8000, suvekuudel on arved poole väiksemad,” sõnas Ojuland.