(Kirjapilt muudetud - toim.) "Ausalt, hakkab kõrini saama geneetilistest kommunistidest ja nende sabarakkudest," kirjutas Ojuland enda Facebooki lehel.

"Ma olen lapsest saati seisunud igat sorti oktoobri-, pioneeri- ja komsomolilaste vastu. Ja nüüd, vabas Eestis, pean ma taas seisma silmitsi kommunistide-koerajuhtidega, lõpetades geneetiliste kommunistidega teatriseltskonnast ja mujalt, kes püüavad end kultuuriinimeste sirmi alla paigutada," lisas poliitik.

"Ma tahaksin oma eluea jooksul näha lõpuks sellist Eestit, kus kommarite vari ei varjutaks inimesi, ei kultuuris ega poliitikas. Aitab juba sellest jamast," kirjutas Ojuland.

"See viha ja vaenu õhutamine paaril viimasel päeval ei ole normaalne. Sarnaselt praegusele, pugesid ka enne Teist Maailmasõda kommarid kultuurirahva maski taha, tehes väga palju halba. Ka täna püütakse sama teha. Ma olen sellele kategooriliselt vastu."

Ojuland langes viimastel päevadel terava kriitika alla seoses uuele erakonnale Erakond Ühtne Eesti nime võtmisega. Nimetus "Ühtne Eesti" kuulub nimelt Teater NO99-le, kes keelas sellise nimetuse partei nimes kasutamise.

Teater NO99 tegi lauipäeval ka avalduse seoses Kristiina Ojulandi plaaniga panna oma uue erakonna nimeks "Ühtse Eesti". Viidatakse sellele, et etenduse nime otsene eeskuju oli "Ühtne Venemaa" ning see sümboliseeris võimujanu, teisitimõtlemise mahasurumist ja agressiivsust.

Muuhulgas märgitakse seda, et nimi "Ühtne Eesti" on kapital, mille eest tahab Ojuland koos lähikondsetega osta kohad riigikogus. "See on poliitiline äri," seisab teatri dramaturgi Eero Epneri kirjutatud avalduses.

NO teater soovitab uuele erakonnale omalt poolt veel häid nimesid, näiteks Coca-Cola, Nelson Mandela või Kirde sai. "Miks mitte võtta mõni nendest? Või kui lavastuste nimed sobivad paremini, siis pakume oma repertuaarist nime, mis näib sobivat kõige paremini – "Totu kuul", pakub teater.

Eurosaaadik Kristiina Ojuland leidis enda vastuses Delfile, et NO Teatri kriitika tema loodava uue partei planeeritava nime Ühtne Eesti suhtes on muutunud järjest emotsionaalsemaks ning küsimusele peaks vaatama "kainema pilguga".

"Küsimus on hetkel isegi rohkem emotsionaalsem, kui oli eile. Pärast NO Teatri avalduse lugemist on minu esimene tunnetus, et emotsioonid keevad üle ääre," ütles Ojuland Delfile.