Ojasalu ütles ERR-i uudisteportaalile, et riigikontrolli audit kinnitab ERJK poolt juba varem kujunenud seisukohta, et tegemist oli valimisreklaamiga.

"Üllatav on see, et riigikontroll ütles, et see tegevus on olnud planeeritud ja tahtlik tegevus," rääkis Ojasalu ja viitas karistusõigusele, mille järgi oleks siin alust kriminaalmenetluse alustamisele politsei poolt.

"Toimunud on varastamine, mis on ühiskonnas selgelt keelatud. Õiguslik hinnang on juba varem seaduste poolt antud. Nüüd on riigikontrolli auditiga märgitud, et need isikud, kes on Tallinna linnajuhtimises osalenud, on tahtlikult ja planeeritult kavandanud linna raha kasutamist enda erakonnas kandideerivate isikute valimisreklaamide tegemiseks," lausus ta.

Analüüsinud kohalike omavalitsuste kulutusi teavitusele, leidis riigikontroll, et Tallinna linn oli oma eelarvest rahastanud teavitusi, mis olid 2013. aasta kohalike valimiste taustal mõistetavad poliitikute või erakondade valimisreklaamina.

Poliitikute kasutamine omavalitsuse teavitustegevuses ei ole iseenesest keelatud, kuid omavalitsuse teavituse eesmärk ei saa olla erakonna mainekujundus ega poliitikutele valimisreklaami tegemine.

Tallinna linnaeelarvest kulus valimisreklaamina mõistetavatele teavitustele 2013. aastal ligikaudu 337 000 eurot. Tallinn ei ole poliitikutele ja erakonnale valimisreklaami tehes tegutsenud avalikes huvides, mistõttu on rikutud kohaliku omavalitsuse korralduse seadust ja linnavara valitsemise korda, ning nendeks teavitusteks tehtud väljaminekud ei ole kooskõlas linnaeelarvega. Lisaks teavituste sõnumites esinevatele valimisreklaami elementidele viitavad asjaolud poliitilise mõju planeeritud taotlemisele.