“Niipea kui tekivad ka Eestis poliitikud, kes hakkavad lubama tont teab mida, aga peamiselt korda, õiglust ja võrdsust, siis negatiivsete muutuste jätkumise korral ühiskonnas ei pruugi rahvast ohtlikku osa kõrvad jääda kurdiks nendele üleskutsetele,” ütles Madise Kuku raadiole.

“Täna on küsimus selles, kas meie poliitiline eliit suudab hoiduda kiusatusest saada selles olukorras võimule? Mina isiklikult päris kindel ei ole, et sellises leinamajas käsi ei hõõruta ja varandust ei otsita,” lisas Madise.

Ka Eestis leidub inimesi, kes on valmis tulema tänavatele ja tegema mõõdutundetuid ja vägivaldseid tegusid, kuid meie poliitiline eliit on seni käitunud mõistlikumalt, arvas veteranpoliitik Jüri Adams.

“Minu kogemuse järgi ei ole eesti rahvas sugugi parem kui läti, leedu või kreeka rahvas. Et inimesed ei ole senikaua Eestis tänavale tulnud, näitab seda, et osa poliitilist eliiti on käitunud mõistlikumalt kui nendel maadel, kus inimesed on meeleavaldustel vägivaldseks muutunud” ütles Adams täna Kuku raadio saates “Vastasseis”.

“Aga tuleviku peale mingisugust garantiid ei ole,”lisas Adams.