"Tänasel komisjoni istungil arutasime siseministeeriumi eelarvet ning Perlingu teema tuleb praeguse seisuga arutuse alla neljapäeval. Täna olid komisjonis kõik liikmed selle poolt," sõnas Pomerants Delfile.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et Reformierakond süüdistab Anvelti kokkulepete rikkumises, prokuratuuri aga seaduste rikkumises. Märgid näitavad, et õiguskomisjonis ülemvõimu omavad Reformierakond ja Kesk­erakond võivad suure tõe­näosusega Perlingule punast tuld näidata.

„Ühest ühe valimine ei ole valimine. Meie soov on näha järgmisi kandidaate,” lausus komisjoni reformierakondlasest liige Igor Gräzin. Peale tema kuulub kümneliikmelisse õiguskomisjoni Reformierakonnast veel Valdo Randpere, Kalle Jents ja Kalle Laanet.

Anveltil on Perlingu toetuseks õiguskomisjonis kindlasti neli häält, peale sotside kahe liikme hääletavad tema poolt ka kaks IRL-i saadikut. Viimasena käis Anvelt oma kandidaati tutvustamas möödunud nädalal Keskerakonna fraktsioonis. Õiguskomisjoni liikmed Peeter Võsa ja Mihhail Korb on aga suure tõenäosusega Perlingi vastu.

Anvelt nimetas prokuratuurivastaseid süüdistusi arusaamatuks. „Ma ei ole kuulnud ühtegi väga sisulist argumenti peale poliitilise nurina prokuratuuri n-ö kallutatuse ja liigse aktiivsuse üle. Minu jaoks on see sama palju väärt kui ühe korrumpeerunud poliitiku sõnad, et struktuurides on kallutatud jõud,” ütles Anvelt.