Tederilt paluti arvamust Pärnu ranna naiste plaaži seaduslikkuse kohta.

"Läbiviidud menetluse tulemusena leian, et Pärnu rannas paiknev naiste plaaž ei ole kooskõlas põhiseaduse § 12 lg 1 teisest lausest tuleneva soolise diskrimineerimise keelu põhimõtte, põhiseaduse § st 34 tuleneva liikumisvabaduse ning soolise võrdõiguslikkuse seaduse § 5 lg 2 punktiga 41," teatas Teder linnavalitsusele.

Teder selgitab, et selle rannaala tähistamine naiste plaažina ilma lisaselgitusteta loob eksliku mulje, et meeste sisenemine ja viibimine seal on üldse keelatud, kuigi linn on avaldanud seisukohta, et see nii ei ole.

"Teiseks ei ole selle rannaosa eesmärgipärase kasutamise piiramine meestele liikumisvabaduse mõõdukas riive. Asjaõigusseaduse järgi on igaühel õigus liikuda ja viibida kallasrajal. Sellest tulenevalt ei ole võimalik tagada naiste plaažil ranna kasutamiseks täielikku privaatsust, mille tõite esile eesmärgina, mis õigustaks meeste liikumisvabaduse piiramist. Eeltoodust tulenevalt teen soovituse lõpetada Pärnu ranna naiste plaaži ala kasutamisel sooline eristamine senisel kujul," soovitas Teder.