Eelnõu tagasilükkamise poolt hääletas 37 riigikogu saadikut ja vastu oli 22, sellega langes ettepanek menetlusest välja. 

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon soovis muuta õigeusklike jõulud ning ka ülestõusmispühade 2. püha riigipühadeks.

Riigikogu liikme Mihhail Stalnuhhini sõnul oli antud muudatustele omapoolset toetust avaldanud ka Eesti Kirikute Nõukogu.

Stalnuhhin rääkis täna riigikogus siseministeeriumi andmetele tuginedes, et usklikke on Eestis umbes 400 000 inimest. Neist umbes 170 000 on Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku toetajad, kellele lisandub veel vanausklikke.

"Nii et peaaegu pooled Eesti usklikud tähistavad oma jõule 7. jaanuaril," tõdes Stalnuhhin.

"Kui vaadata, milline olukord on kristlikus maailmas üldse selle püha tähistamisega, siis on 15 riiki, mis tähistavad jõule ühe päevaga, nende hulgas on seitse riiki, kus seda tähistatakse 7. jaanuaril ja need on sellised riigid nagu Kasahstan, Kirgiisia, Makedoonia, Serbia, Gruusia, Ukraina ja Venemaa," loetles Stalnuhhin.

Veel on tema sõnul 19 riiki, kus jõule tähistatakse kaks päeva, nende hulgas on üks riik, kus tähistatakse nii 25. detsembril kui ka 7. jaanuaril. On veel kaheksa riiki, kus tähistatakse kolm päeva, Eesti on selle kaheksa hulgas. On ka üks riik, mis tähistab jõule 25. detsembril, 7. ja 8. jaanuaril.