Tallinna transpordiameti teatel paigaldati Tallinna Raekoja platsi perimeetrisse täiendavad raudbetoonist tuvikujulisi tõkiseid, et suurendada jalakäijate turvalisust selles piirkonnas.

Tallinna Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa täpsustas Delfile, et lisaks olemasolevatele tõkistele paigaldati lisaks veel seitse tuvi. "Üks betoontuvi kaalub pool tonni," täpsustas Rüütelmaa.

Muudatuste tõttu on jõuluturu varustamine võimalik üksnes kuni 3500 kilogrammiste kaubikutega.

Rüütelmaa sõnul vaadati üle jalakäijate ohutus Raekoja platsil ning leiti, et seda saaks paremini tagada. Nii lisati täiendavalt seitse betoontuvi.

Uurides Rüütelmaalt, kas Raekoja platsil ja sealsel jõuluturul täiendav turvameetmete suurendamine on seotud esmaspäeval Berliinis jõuluturul toimunud terrorirünnakutega, vastas Rüütelmaa järgmist: "Lisaks tuleb seoses jõulupühadega ka turiste linna rohkem, jalakäijate arv suureneb. Aga eks me vaatame ikka, mis mujal pealinnades toimub," sõnas Rüütelmaa.

Eile võis Tallinna raekoja platsil asuval jõuluturul toimuvat jälgimas ja valvamas märgata mitut politseipatrulli, kusjuures platsil silma peal hoidvad politseinikud paistsid olevat ka põhjalikult relvastatud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja kinnitas Delfile, et ohuhinnang samas tõusnud ei ole. „See, et me oleme väljas nähtavad, on tavapärane, sest vanalinnas näebki rohkem jalgsipatrulli, eriti jõuluperioodil,“ osutas ta. Niisiis võib politseinikke küll tänavatel rohkem olla, kuid see pole politsei kinnitusel otsene reaktsioon Berliinis juhtunule.