Õhutõrjepataljoni kolonnid alustasid liikumist Tapalt Lõuna-Eestisse täna kell 9.30 marsruudil Tapa - Mäo - Imavere - Viljandi - Pikasilla.

Suurtükiväepataljon alustab liikumist homme 12. mail kell 8 samal marsruudil. Suurtükiväepataljoni masinad liiguvad kiirusega 50 kilomeetrit tunnis, masinate vahe maanteel on 100 meetrit ja asulates 50 meetrit.

Lõppeval nädalal viisid õhutõrje ja suurtükiväe üksused Lääne-Virumaal Rutjal ning kaitseväe keskpolügoonil läbi lahinglaskmised, kus juulis ja oktoobris teenistust alustanud ajateenijad testisid viimast korda oma laskeoskust õhutõrjekahurist ZU 23-2 ja 122-mm haubitsatest.

Kevadtormil harjutavad mõlemad pataljonid koostööd peatselt reservi suunduva jalaväepataljoniga. Õhutõrjepataljoni koosseisus tegutseb ka Belgia õhutõrje raketirühm. Üks õhutõrje raketipatarei kuulub Scoutspataljoni juhitavasse vastutegevusüksusesse. Reedel saabus õppusele Poola õhutõrjeüksus, mis harjutab Ämari lennubaasi õhutõrjet.

Kevadtorm on kaitseväe suurim õppus, millest sel aastal võtab osa 6000 kaitseväelast, kaitseliitlast, reservväelast ning liitlasriikide üksused.

Õppus hõlmab Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakondi. Põhiosa tegevusest viiakse läbi Valgamaal. Kevadtormiga on seotud ka Ämari lennubaas, logistiakeskus ehk tulevane toetuse väejuhatus toetab õppust Pärnust.