Transpordilennuk C-17 tõi lennubaasi õppuseks vajalikku varustust ning õhuväelasi. Ka neljapäeval ja kolmapäeval maandusid Ämaris mitu transpordilennukit C-130 ning kaks tankurlennukit KC-135. Tankurid kuuluvad 171. tankurite lennuüksusesse ja transpordilennukid kuuluvad erinevatesse lennuüksustesse. Ründelennukid on aga pärit 175. lennuüksusest, mis kuulub Marylandi Rahvuskaardi koosseisu. Reede õhtul saabub lennubaasi ka selle lennuüksuse ülem brigaadikindral Scott L. Kelly, teatas kaitseväe peastaap.

Kui transpordilennukite ülesanne on tuua ja ära viia õppusel osalevaid õhuväelasi ja vajalikku varustust, siis tankurlennukid ja ründelennukid osalevad otseselt õppuse Saber Strike tegevuses. Ründelennukite ülesanne õppusel on pakkuda lähituletoetust Adaži polügoonil Lätis harjutavatele maaväe üksustele ning tankurite ülesanne on Adaži ja Ämari vahel lendavaid ründelennukeid õhus tankida.

Maapealsete märkide ründamiseks ning maaväe lähitoetuseks mõeldud ühemeheline ründelennuk A-10 Thunderbolt II on tuntud oma manööverdusvõime ning madalalt ja aeglaselt lendamise võimete poolest. Samuti on lennuk kuulus oma pardarelvade täpsuse poolest. Lennuk A-10 võeti Ameerika Ühendriikides kasutusele 1977. aastal ja tänu oma võimekusele on kasutusel praeguseni.

Tankurlennuk KC-135 Stratotanker on kasutusel olnud alates 1956. aastast ja praegu on Ameerika Ühendriikide õhuväe erinevates harudes üle neljasaja seda tüüpi lennuki. Lennuk võib pardale võtta üle 90 tonni kütust ning sellele lisaks 37 reisijat. Täis kütuselastis võib KC-135 lennata ligi kahe ja poole tuhande kilomeetri kaugusele. Peale Ameerika Ühendriikide kuulub tankurlennuk KC-135 veel Prantsusmaa, Singapuri, Türgi ja Tšiili relvastusesse.

Kava kohaselt lahkuvad USA lennukid Ämarist 10. ja 11. juunil.

3.-14. juunini kolmandat korda samaaegselt Eestis, Lätis ja Leedus korraldatav Saber Strike on Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse õppus, mille eesmärk on üksuste koostöö harjutamine ühisoperatsioonideks. Õppuse juhtstaap asub sel aastal Leedus, Lätis Adazi polügoonil harjutavad koostööd maaväeüksused, kus Eestist osaleb Scoutspataljon.

Kokku osaleb õppusel 1800 kaitseväelast Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Poolast, Ameerika Ühendriikidest, Ühendkuningriigist ja NATO kirdekorpusest. Eesti saadab õppusele pea 250 kaitseväelast.