Infotelefonile helistajalt küsitakse andmeid, mis aitavad võimalikult täpselt määrata ohtliku rajatise asukohta, rajatise tüüpi (nt kaaneta või katkise luugiga kaev, maa-alune mahuti, sissekukkunud kelder vms), objekti ohtlikkust hinnata aitavaid parameetreid (ava või augu sügavus ja läbimõõt) ning helistaja kontaktandmeid juhuks, kui hilisemalt tekib raskusi rajatise üles leidmisega.

Päästeala infotelefonile laekunud info ohtlike rajatiste kohta edastatakse kohalikule omavalitsusele, tehnilise järelevalve ametile ja põllumajandusametile, kes selgitavad välja rajatise omaniku ning teevad vajadusel ettekirjutuse ohutuse tagamiseks vajalike tegevuste kohta. Ettekirjutuse tegija jälgib ka selle täitmist ning rakendab omalt poolt meetmeid ohu võimalikult kiireks likvideerimiseks.

Tehnilise järelevalve ameti ja päästeameti algatatud kampaaniast selle aasta aprillis on päästeala infotelefonile teada antud 181 ohtlikust rajatisest. Maakondade lõikes on teateid laekunud Harju maakonnast 53, Ida-Viru maakonnast 34, Valga maakonnast 19, Tartu maakonnast 18, Jõgeva maakonnast 10, Lääne-Viru maakonnast 10, Pärnu maakonnast 9, Viljandi maakonnast 7, Saare maakonnast 6, Põlva maakonnast 5, Rapla maakonnast 3, Võru maakonnast 3, Järva maakonnast 2, Lääne maakonnast 2.