Vesi hakkas hambaravihindade kinnises tiigikeses esimest korda liikuma tänavu kevadel, kui Tartus kanda kinnitanud hambaravifirma Medicum Dental kutsus inimesi hambaid ravima poole odavamate hindadega, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hambaarstide liit esitaski peagi tervishoiuametile järelepärimise: tunti huvi, kas uus turule trügija ei riku mitte reklaamiseadust, mis keelab igasuguse reklaami tegemise tervishoiuteenustele, mille puhul läheb vaja arsti kätt. Seadusrikkumine leitigi ja Medicum Dentalile määrati 6000 krooni trahvi.

Praegu on Medicum Dentali hinnad jälle all, ja tervishoiu­amet uurib jälle asja.
Medicumi juhatuse liige Arvi Vase sõnul ei ole tänasel turul olijad konkurentsist huvitatud: "Kui reklaamiseadus oleks neile korda läinud, oleksid nad pidanud juba kümme aastat tagasi reageerima iga kord, kui ajalehes öeldakse, et hambaravihinnad on 10 või 20 protsenti soodsamad või kui on ilmunud reklaam, kus lubatakse säravat naeratust.”

Hambaarstide liidu president, hambaravifirma Kliinik 32 hambaarst Piret Väli väidab, et teenust pole võimalik teha 50-protsendise allahindlusega, kuid Arvi Vask ei ole nõus, et hambaravis kehtivad mingid normhinnad, millest justkui ei olegi võimalik odavamalt ravida.