Tallinna haridusameti peaspetsialist Leini Jürisaar ütles Delfile, et 3. septembrit puudutava info saamiseks on pöördutud visiidiga seotud ministeeriumite poole. "Oma seisukoha kujundab amet ministeeriumite vastuste põhjal hiljemalt 1. septembriks. Kohe, kui asjaolud on selgunud, teavitame ka koolijuhte ja avalikkust," ütles Jürisaar.

Tallinna 21. kooli direktor Naida Toominga sõnul peab kool haridusametiga nõu ning hetkel ei ole veel võimalik öelda, mis täpselt saama hakkab. "Me oleme poole arutelu peal. Homme on õppenõukogu ja eks me lähipäevil arutame, kui meil endil ka selles osas rohkem selgust on. Võimalik, et midagi on vaja ümber korraldada," ütles Toomingas.

Prantsuse lütseumi direktori asetäitja Marika Rauami sõnul Obama visiit koolitöös muudatusi ei too. "Meil hakkab ikka kool hommikul pihta, inimesed peavad lihtsalt kodudest varem välja tulema," ütles Rauam. "Me oleme nagunii kevadest saadik siin sõjatandris olnud, kui hakati Pärnu maantee trammitee remonti tegema, nii et kõik on harjunud, et siia tulek võtab kauem aega. Ja üldsegi, me oleme õppimiskallakuga kool ja tervitame sellist visiiti, see avardab laste maailmapilti," rääkis direktori asetäitja.

Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur on sama meelt: "See on äärmiselt meeldiv, et sõbraliku riigi kõrge ametnik külastab meie riiki," ütles ta ning lisas, et GAG-il ei ole seoses seoses USA presidendi visiidiga mingisuguseid ümberkorraldusi plaanis teha. "Kõik toimub täpselt planeeritud tunniplaani järgi. Tekibki küsimus, miks peaks õppetööd ümber korraldama," sõnas Agur.

"Iga õppepäev on väärtuslik, lausa kulla hinnaga, ja me ei loobu mingil juhul sellest väärtuslikust ajast. Pigem peaksime sellist käitumist vastutustundetuks. Mis puudutab inimeste liikumise logistikat Tallinna linnas ja sellega seoses ette tulevaid viivitusi ja hilinemisi, siis oleme loomulikult mõistvad ning ei sanktsioneeri näiteks hilinemisi," kinnitas GAG-i direktor.

Hea lugeja, kas sinu või su lapse koolis leiavad aset mingid ümberkorraldused? Kas tunniplaani muudetakse või jäävad tunnid suisa ära? Kas lapsi on üldse mõtet tol päeval kooli saata ning kui palju varem peaksid nad sinu hinnangul kodust lahkuma? Anna teada aadressil rahvahaal@delfi.ee !