Kui veel mõni päev tagasi kasvas Nursipalus mitmekümne hektari suurusel maa-alal mets, siis nüüdseks on see juba suures osas ladustatud tee ääres virnadesse, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Eesti keskkonnaühenduste koja hinnangul loob sellise raie lubamine enne, kui keskkonnamõjude hindamine pole valmis, ohtliku ja lubamatu pretsedendi, mis eirab keskkonnamõju hindamise põhimõtteid.

"Kogu keskkonnahindamise reeglistiku põhialuseid on see, et ühtegi tegevust ei tohiks lubada enne, kui nende mõju hindamine on lõpetatud. Vastasel juhul võib juhtuda pahatahtmatult see, et lubatakse tegevusi, mida tegelikult ei oleks tohtinud teha või mida oleks pidanud tegema teistmoodi," rääkis keskkonnaõiguse keskuse jurist Siim Vahtrus.

"Keskkonnamõjude hindamine on sisuliselt nagu läbi tehtud, aruanne on kokku kirjutatud, seda on meile ka korra tutvustatud. Avalikkusele tutvustab seda arendaja," rääkis keskkonnaameti kaitse planeerimise büroo juhataja Taavi Tattar ja tõdes, et kaitseministeerium võis selles küsimuses kiirustada.

"Mis puudutab seda, et see võrdlemisi suur maalapp sai tehtud üsna kiiresti, siis jah, see on meie vajadus, sest Nursiaplu harjutusväli on igapäevaselt 2. brigaadi ning Lõuna-Eesti Kaitseliidu üksuste väljaõppe väljak ning neil oli seda vaja kiiresti edasi kasutada. Seetõttu need tööd viidi seal üsna kiiresti läbi," põhjendas kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute osakonna juhataja Kusti Salm.

Refereeritud artikli täistekst on loetav siin.