Viietärnilise Plaza Hoteli ning Naissaarele vabakaubandustsooni loomisega ebaõnnestunud inglase firma Linda Investments tahab saada Naissaare sadama praeguse rentniku Esma Auto kaasrentnikuks ning investeerida sadamaehituseks umbes 15 miljonit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Viimsi volikogu arutab teisipäeval senises rendilepingus paranduse tegemist.

Samas võib projekt lõviosa 15 miljonist kroonist investeerida lubanud Linda Investmentsile üle jõu käia, sest kuus kuud tagasi registreeritud firma algkapital on 40.000 krooni. Ettevõtte telefoninumbrit pole võimalik leida infotelefonifirmadest ega Krediidiinfo andmetest.

Kaks aastat tagasi sadama 36 aastaks rentinud Esma Auto direktor Ralf Õng kinnitas, et Linda Investmentsi näol on tegu korraliku firmaga ning pole mingit kahtlust, et nad suudavad valla ees rendilepinguga võetud kohustusi täita.

"Roche’i seostamine ebaõnnestunud projektidega näitab lihtsalt seda, et on isikuid, kes on huvitatud ise sadama rentnikuks saamisest ning sellest, et meie seal midagi teha ei saaks," ütles Õng.

Tema sõnul tuleb suurem osa investeeringust partnerilt, Esma Auto hakkab aga sadamas opereerima. Kui vallavolikogu otsuse heaks kiidab, lubas Õng alustada sadamahoone ehitust järgmisel nädalal.

Viimsi vallavanem Kaido Metsma ning volikogu esimees Madis Saretok loobusid eile õhtul kommentaaridest, viidates ajanappusele ning vallavalitsuses kehtestatud korrale vastata ajakirjanike küsimustele kirjalikult.

David Roche’i esimene ebaõnnestunud projekt oli Mart Laari esimese valitsuse ajal aastatel 1992-1994 taotletud kava rajada Naissaarele vabakaubandustsoon.

1997. aastal käis ta välja projekti rajada Tallinnasse Sakala keskuse kõrvale Eesti esimene viietärnihotell Plaza Hotel. Projekt nurjus, enne jõudis Roche’i investeerimisgrupp lubada miljonite kroonide investeerimist.