Eesti Riikliku Nukuteatri direktori asetäitja Rain Raabel kommenteeris Delfile, et teatrihoonelt pudenes krohvi peamiselt möödunud talvel ja kevadel, kui päike sulatas üles öösel külmaga tekkinud jää ja katusele sadanud lume.

Teater tellis talveperioodi jooksul kokku mitmekümnel korral katuse lumest puhastamise, lisas Raabel. "Kevadel korraldas teater lahtise krohvi fassaadilt eemaldamise ning sügisel kaetakse purunenud kohad võrguga, vältimaks fassaadi purunemist ning varingut saabuval talvel ja kevadel."

"Käesolevaks aastaks planeeritud eelarve ei võimalda kahjuks rohkem töid teha," tunnistas Raabel.

"Nukuteater on hallatava asutusena kultuuriministeeriumile fassaaditööde jaoks taotluse esitanud ja ministeerium on teatrile 2012. aastaks eelarvest selleks ka raha eraldanud. Tuleva aasta jooksul renoveeritakse teatri lagunenud fassaad ja katus," kinnitas direktori asetäitja.


Raabel lisas, et nukuteatrit renoveeriti viimati 2001/2002. aastal, kui osaliselt vahetati katus ja remonditi fassaad.

Kuni viimase ajani ei olnud mõõdukad talved ja vähene lumi, külm ega ka kevadine sula läbijookse tekitanud.

Kaks viimast aastat on oma lumerohkete külmade talvedega välja toonud probleemid tehtud tööde osas fassaadil ja soojustamata katusel: paks lumekiht, selle sulamine päikesega ning soojusisoleerimata vahelaed ja pööning on tekitanud suuri vee läbijookse ning rikkunud ära maja fassaadi ning ka väga suurel hulgal siseruume, tunnisstas Raabel.

Raabel rõhutas, et väide, nagu oleks teatril seoses varisenud krohviga kohtuasju, ei vasta tõele.