Õiguslik staatus puudub aga isegi naiste rannal. Näiteks ei ole Pärnu linna avaliku korra eeskirjas sõnagi sellest, et naistele määratud päevitamisala on olemas ja et mehed seal kõndida ega päikest võtta ei tohi, kirjutab Pärnu Postimees.

Oma murega ajalehe toimetusse helistanud Aare rääkis, et talle on alastikultuuri põhimõtted meele järele ja ta tunneb suurt puudust ametlikust nudistide rannast. Naiste plaaži tagune sobib tema arvates selleks küll, kuid sinna pääsemisega on tükk tegemist.

Naiste rannas päikest võtnud eevatütred olevat Aaret sõna otseses mõttes ahistanud, kui ta pühapäeval sedakaudu nudistide alale pääseda soovinud.

“Abikaasa läks veepiiri mööda, aga mina püüdsin diskreetselt piki luiteserva minna,” rääkis mees. “Sinnagi oli üks naine end pikali visanud ja hakkas mind hurjutama. Ta tegi minust isegi pilti. Tundsin end ahistatuna sõna otseses mõttes.”

Aare leiab, et meestele on alasti päevitamine isegi vajalikum kui naistele. “Mehed peavad paljudes ametites suvelgi pikki pükse kandma, aga oma kehale tuleb õhku ka anda.”

Aare arvates võiks linn ehitada laudtee, mis viiks naiste plaaži äärsete luidete tagant nudistide alale. “See ei tohiks suur kulutus olla, buldooseril oleks umbes päev aega tööd, pluss laudtee maksumus.”