Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Kaimo Järviku sõnul oli korrapidamise sektori peaspetsialisti kohale kõva konkurss ning Normanni parteiline kuuluvus ei mänginud valiku tegemisel üldse mingit rolli.

"Meil on veebis pidevalt konkurss kõikidele vakantsetele ametikohtadele, inspektoritele, peainspektoritele, juhtivinspektoritele. Kõik, mis on vakantne, on kogu aeg olnud meil püsti," ütles Järvik Delfile. Tema sõnul on igale kohale kümneid ja kümneid tahtjaid. Nii ka korrapidamise sektori peaspetsialisti kohale, kuhu Järviku sõnul kandideeris 20-30 tahtjat.

"Tema kogemused, tema maailmavaade sellel töökohal, kus ta esmaspäevast töötama hakkas, olid kõige meeldivamad ja otsustasin, et temaga võiks selle ametikoha täita," selgitas Järvik Delfile, miks valik just Normanni kasuks langes.

Normanni erakondlik kuuluvus Järviku kinnitusel tema töölevõtmisel kaasa ei aidanud. "Meil on teisigi Keskerakonna liikmeid, meil on ka Reformierakonna liikmeid, meil on IRL-i liikmeid, meil on sotse, meil on kõiki. Number üks on ikkagi spetsialiteet ja number kaks on erakondlik kuuluvus," rääkis Järvik.

Henrik Normanni brutopalk saab mupos olema 17 000 krooni, pärast katseaega 19 000 krooni, ütles Järvik.