Lääne prefektuuris alustati kriminaalmenetlus mullu aprillis kehalise väärkohtlemise asjus, kui noortekodu juhataja lõi ühte kasvandikku, kirjutab Pärnu Postimees.

“Menetlustoimingute ajal tuvastati, et ka rahaga pole kõik korras, nimelt peeti kasvandikele eraldatud rahast kinni teatud trahvisummasid, kuid noortekodu raamatupidamises need ei kajastu,” rääkis Lääne ringkonnaprokurör Helga Aadamsoo. “Seega pidi keegi selle raha omastama.”

Prokuröri selgituse kohaselt ongi noortekodu juhataja kahtlustuste üks punktidest omastamine, sest kadunud on ka noortekodu raha ja esemeid. Need leiti noortekodu juhataja juurest.

Oktoobris liideti kriminaalasjale juhtum, kus noortekodu juhataja on taas ühte kasvandikku löönud. Et see toimus kohas, kus pealtnägijad olid teised kasvandikud, käsitletakse juhtumit avaliku korra rikkumisena, mis on toime pandud vägivallaga.

Guff pole kriminaalmenetluses kahtlustatavana ütlusi andnud, sest esimesel ülekuulamisel polnud ta nõus rääkima, sel kuupäeval, kui oli määratud teine ülekuulamine, ei saanud tulla tema advokaat.

Guff ütles, et tema teada on see noortekodu kasvandik, kellega tal konflikt oli ja kes teda löömises süüdistab, kohtu poolt vangi mõistetud, on aga praegu tagaotsitav ja see takistavat ka uurimist.

Raha või esemete väidetava omastamise kohta lausus Guff, et tegemist on oletustega.