Eelmise nädala kaks röövi polnud ainsad viimase aja kuritööd. Veebruaris üritasid pätid kolm korda sisse murda Haapsalu tarbijate ühistu Palivere kauplusse, kirjutab Lääne Elu.

Pätid lõhkusid kaupluse tagaukse luku, kust valvesignalisatsioon nad minema peletas. Kurjategijaid ei kohutanud isegi tõsiasi, et kaupluse kõrval elab Lääne politseiprefektuuri uurija Elle Teder.

“See on muidugi kurb, kuid Palivere elu on kolmel-neljal viimasel aastal muutunud jõhkramaks,” tõdes Palivere põhikooli direktor Tõnis Peikel.

Tema sõnul on nn ruletimängijad jõhkram ja vägivaldsem kamp, kuid rahvast häirib rohkem hoopis alevi vahel kõndiv noortekamp. Neli-viis teismelist jõlguvad bussipeatuses ja tülitavad inimesi, vandaalitsevad, terroriseerivad kaupmehi. Kuidas neid korrale kutsuda, on arutanud ka Taebla vallavolikogu.

Palivere Männi kaupluse juhataja Alla Leemet sõnas, et kauplusse on viimastel kuudel korduvalt sisse murtud. Kahju pole olnud suur. Akna kaudu varastati sihvkasid, küpsiseid ja alkoholi. Tema sõnul peavad kaupluse müüjad lapseohtu varaste taskutest alatasa näpatud kraami ära võtma.

Leemet ütles, et vallakeskuses Taeblas töötades tal lapsvarastega probleeme ei olnud. “Üllatav, et siin kandis on nii halvad lapsed,” ütles Leemet. “Võib-olla on asi selles, et lastel ei ole koolis ega spordihoones mitte midagi teha. Distsipliin on ikka ka koolis käest ära.”

Palivere elamuid haldava firma Palivere Kodu juhataja Madis Paluste tõdes, et viimastel aastatel on Paliverre elama asunud sissetulekuta peresid, kes armastavad alkoholi pruukida.

Palivere Kodul on olnud nendega probleeme, sest nad jätavad tasumata kommunaalmaksed. Võlga ei aita kätte saada ka kohtu poole pöördumine, sest neilt inimestelt pole midagi võtta.

Paluste ütles, et ajal, mil Taeblas oli politseijaoskond, oli avalik kord Paliveres tunduvalt parem. “Kui politsei kutsuda, jõuavad korrarikkujad enne tema saabumist laiali minna või ootavad nurga taga, kuni politseiauto ära läheb,” lisas ta.