Langi sõnul Eestis korruptsiooni ei sallita, kusjuures meeste ja naiste võrdluses on mehed korruptsiooni suhtes vastuvõtlikumad. Murelikuks teeb justiitsministrit aga see, et nooremad inimesed on altimad korruptiivselt käituma, vahendas Kuku raadio.

Langi hinnangul näitab see, et väärtushinnangutes on midagi valesti ja midagi tuleb selles küsimuses ette võtta. Ta lisas, et meditsiinis oleks korruptiivset käitumist vähem, kui süsteem oleks läbipaistvam ja sellega on sotsiaalministeerium ka tegelema hakanud.

Justiitsministeeriumis äsjavalminud korruptsiooniuuringu kohaselt on viimase nelja aastaga toimunud positiivsed muutused inimeste hoiakutes ning vähenenud on ka isiklikult korruptsiooniga kokku puutunud inimeste
arv.

Kui 2006. aastal oli hüpoteetilises situatsioonis ametnikele valmis meelehead pakkuma tervelt 44 protsenti küsitletutest, siis sel aastal oli seda valmis tegema 34 protsenti. Samuti on vähenenud isiklikult korruptsiooniga kokku puutunud elanike arv.

Viimase aasta jooksul on meelehead maksnud neli protsenti inimestest. Altkäemaksu on küsitud 18 protsendilt elanikelt ning seda kõige enam sõidukite tehnoülevaatusel ja arstidega suheldes.