Edgar Mengel

Edgar Mengel

2008. aasta 15. novembril veetis Edgar Mengel koos Andres Rannamehe ja veel kolme inimesega aega Rannamehe üüritud Tartu korteris. Rannamehel ja Mengelil tekkis tüli toas olnud mehega. 16. novembri varahommikul oli ta surnud. Kohtuekspertiis tuvastas, et Jüri vigastused võivad olla tekkinud kõvade tömpide esemetega löömise tõttu või vastu kõvasid tömpe esemeid ja pindu kukkudes. Üks peo käigus purunenud kõva ese oli tualetipott. Tartu maakohus mõistis nii Rannamäe kui ka Mengeli esialgu süüdi tapmises, aga ringkonnakohus otsustas, et tegu ei olnud tapmise, vaid kehalise väärkohtlemisega. Edgar Mengel sai karistuseks kolm aastat vangistust.
Aigar Plaum (vasakul)

Aigar Plaum

2003. aasta juulis tappis tollal alaealine Aigar Plaum (praegu 29-aastane) Pärnus Decora kaupluse juures 27-aastase mehe. Pärnu Postimees kirjutas tollal, et Plaumi sõnul oli tapetu süüdistanud teda mobiilivarguses. Läks mööda kõigest neli kuud ja Plaum kägistas koos kahe kaaslasega arestimajas surnuks kambrikaaslase.

Ülekuulamisel tunnistasid nad üksikasjalikult, kuidas kägistasid peenikese nööriga nendega tülli pööranud kongikaaslast ja kui nöör katki läks, võtsid kasutusele magnetofonijuhtme. Plaum mõistetigi 2004. aasta sügisel tapmises ja mõrvas süüdi ning talle määrati alaealise puhul suurim võimalik ehk kümneaastane vangistus. Nüüd, 15. mail astus kahelt inimeselt elu võtnud Plaum Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeks.


Fredi Oks

Fredi Oks

Aigar Plaumi ja mitme teise uue IRL-i liikmega on Facebookis sõber ka Pärnu Sadama stividoriteenistuse vahetuse stividor Fredi Oks (26). Ka teda on vähemalt 20 korda väärteokorras karistatud.