Preemia saamiseks võivad kandidaate esitada noorsportlaste treenerid, juhendajad, koolid, spordiklubid, spordialaliidud ja vabariigi presidendi abikaasa allfondi nõukoja liikmed. Taotluste esitamise tähtaeg on 29. oktoober.

Kandideerimiseks tuleb esitada kirjalik avaldus koos isikuandmete ja lühikese elulookirjeldusega, põhjendada toetuse vajalikkust (asjassepuutuv programm või sportlastee kirjeldus, soovitavalt täpne eelarve), esitada noorsportlase õpitulemused (koopia tunnistusest, õpperaamatust vms), esitada kooli soovituskiri ja iseloomustus ning esitada treeneri, juhendaja, spordiklubi või -alaliidu soovitus.

Kõik preemia taotlemisega seotud dokumendid tuleb saata vabariigi presidendi abikaasa allfondile vabariigi presidendi kantselei aadressil A. Weizenbergi 39, Tallinn 15050.

Preemia saajad avalikustatakse presidendi kodulehel www.president.ee ja preemia annab üle Evelin Ilves.

Varasemalt on noore sportlase preemia pälvinud võistlustantsijad Oliver Kips ja Kristina Morozjuk, vehkleja Erika Kirpu, jalgpallur Anete Paulus, kergejõustiklane Liina Laasma, kahevõistleja ja suusahüppaja Kristjan Ilves ning ujuja Eric Tött.