Tallinna tuletõrje- ja päästeameti avalike suhete juht Kirill Teiter ütleb SL Õhtulehele , et nooruk hüppas sillalt mäslevasse jõkke ja kadus kohe ka kaaslaste silmist.

“Ta läks kõige hullemasse kohta ujuma! Läks allpool tammi vette ja kadus kohe allavoolu vahu sisse.”

Teiter lisab, et jõgi on seal 2-3 meetrit sügav ning vool väga tugev.

Pirita ja Kopli päästekomandod asusid kohe noormeest otsima. Teiteri sõnul polnud õhtupoolikul veel selge, kas veevõim käis mehest lihtsalt üle või juhtus mingi muu õnnetus. “Ta võis ka hüpates pead vigasta, sest kive ja muid kamakaid on jõepõhjas palju.”

Samas ei välista päästjad, et nooruk kusagil jõest siiski välja ujus ja lihtsalt koju läks. Samalaadne juhus oli mullu, kui päästjad koos emaga terve õhtu üht poissi otsisid, kuid too oli hoopis sõpradega pidutsenud ja põõsa alla magama jäänud.

Pirita jõel täpselt samas paigas läks aga 4. juulil allavoolu seitsmeaastane poiss, kes isaga kummipaadis lõbusõitu tegi, kuid paat paiskus veekeerises kummuli. Isa suutis imekombel kaldale ujuda, kuid poja laip leiti rohkem kui nädala pärast.

24. juulil uppus Pirita jões ka jahtklubi vastas ujuma läinud mees. Tema laip leiti purjespordikeskuse muuli juurest mõni päev hiljem.

Päästeamet hoiatab kõiki Pirita jões ujumise eest, sest veeseis on väga kõrge ja vool eriti tugev.