Sihtasutus Noored Kooli tegevjuhi Kaire Kroosi sõnul tingib laienemise soov tuua veel rohkem tegusaid noori appi haridusalaseid kitsaskohti lahendama ja õppida tundma ka vene koolide väljakutseid. „Aasta-aastalt on programmi vastu huvi üles näidanud järjest rohkem aktiivseid noori ja programmis osalevate koolide poolt on tulnud positiivset tagasisidet eriti just meie osalejate väljaõppe kohta, milles mängivad olulist rolli kaasaegsed aktiivõppemeetodid. Sellel aastal püüame programmi laiendada ka venekeelsetesse koolidesse ning selleks ootame kandideerima suuremat arvu noori,“ märkis Kroos SA Noored Kooli kommunikatsioonijuhi Margus Otsa vahendusel.

Kandideerimisavaldused 5. lendu on Noored Kooli koduleheküljel avatud alates tänasest kuni 4. märtsini. Valik viiakse sel aastal läbi kaks korda – kuni 29. novembrini avalduse täitnud inimestele tehakse eraldi varajasem valikuprotsess ja nad saavad varem õpetajatöö ettevalmistusega tegelema hakata. Tänavu on plaanis programmi välja valida kokku 25 inimest.

SA Noored Kooli nõukogu liikme, Swedbanki ettevõtete finantseerimise divisjoni direktori Tauno Vanaselja sõnul on Noored Kooli väga suure positiivse mõjuga organisatsioon ühiskonnas. "Viie tegutsemisaasta jooksul on programm ennast tõestanud, iga päev mõjutavad programmis osalevad noored paljusid õpilasi ja nüüd on aeg jõuda ka venekeelsete koolideni. Loodame, et laienemine osutub edukaks ka venekeelses kogukonnas,“ märkis Vanaselja.

Hetkel osaleb programmis kaks lendu, milles on kokku 26 osalejat. Programmi on läbinud samuti kaks lendu – 1. ja 2. lennust kokku 19 vilistlast.

Sihtasutus Noored Kooli on ellu kutsutud selleks, et luua keskkond uute liidrite kujunemiseks, kes panustavad positiivsetesse muutustesse Eesti hariduses. Selleks valitakse Noored Kooli programmi võimekaid ja tegusaid kõrgharidusega noori inimesi, kes lähevad kaheks aastaks kooli õpetama ning läbivad samaaegselt uuendusliku õpetaja- ja juhtimisoskuste koolituse nii Eesti kui rahvusvaheliste koolitajate käe all.

Sihtasutuse Noored Kooli algatasid 2006. aasta novembris Heateo Sihtasutus ja Swedbank. Tänaseks on programmi kaasatud ligi 50 noort, sealhulgas ligi 20 programmi vilistlast.