Noored Kooli programmi osaleja Kristi Saare ütles Delfile, et tema hinnangul streik üldiselt õnnestus.

„Õpetajad tulid kokku ja tegid ennast inimestele ja valitsusele nähtavaks ja aitasid sellise aktsiooniga tekitada ühiskonnas, meedias ja peredes elavat diskussiooni,“ ütles Saare.

„Ma ise olen õpetaja alles esimest aastat, aga Vabaduse väljakult kõlavaid sõnavõtte kuulates oli hea tunne teada, et on nii palju inimesi, kes tegelikult hoolivad sellest, et Eestis oleksid head õpetajad ja Eesti lapsed saaksid hea hariduse,“ kõneles ta.

Ta möönis, et muidugi saab alati kõike teha veelgi paremini aga kuna Eestis ei ole ju erilist tava streikida tuli see tema arvates täitsa hästi välja. „Vaid koostööd tehes suudame suuri asju,“ lisas ta.

Saare avaldas lootust, et ka teised õppetegevust parandavad ideed saavad lisaks palgatõusule teostatud.

Saare sõnul streikisid Pelgulinna gümnaasiumi õpetajad kolm päeva ja kollektiiv oli positiivselt meelestatud. „Kõige rohkem rõõmustasid mind diskussioonid õpilastega streigi teemal: tõdesin, et nad olid streigiideele toetavad, sest nad mõistsid õpetaja töö olulisust,“ rääkis Saare.

Samas olid õpilased Saare sõnul ka uudishimulikud, kuulasid erinevaid vaatepunkte ja hakkasid ka ise mõtlema sellele, mida võiks teha et elu koolis parem oleks. „Just sellist diskussiooni oleks ka ühiskonnas rohkem vaja,“ leidis Saare.