“Loomulikult emotsionaalselt ta ongi paha sellest aspektist, et euroopas põllumehed saavad teatud sektorites suuremat toetust kui Eesti põllumees analoogses sektoris. Samas kui me võtame Saksamaa põllumehi ja Eesti põllumehi, siis olgem ausad, sakslased makasvad ka kõik meie eurotoetused kinni. Olgem ausad, sellist aega, kus me hakkame täpselt samasuguseid toetusi Saksa põllumehega saama, siis ma arvan, et see ei ole lähituleviku teema,” rääkis IRLi liige Nool Toompeal põllumeeste meeleavaldusel Delfile.

Samas ei mõista Nool Eesti põllumeeste seisukohti, et kui teisi ei toetataks, tuleks ka nemad omadega välja, sest näiteks piima toodetakse ju Eesti siseturule.

“Paljud põllumajandustoetused, mis Euroopa Liidust tulevad on selleks, et Eesti põllumehed hakkaks efektiivsemalt tootma, et me renoveeriks lautasid, et me keskkonda ei saastaks. Ma arvan, et see on väga mõistlik ja loogiline selleks, et jõuda järgi Euroopa põllumeestele,” rääkis ta.

“Aga põllumajandus on Euroopas pärast sõda selliselt väljakujunenud, et inimesed maale tagasi läheks, kompenseeriti ja toetati ning nii ta on läinud ongi. Aga kui me vaatame 20-30 aasta perspektiivis, siis põllumajandus on väga jätkusuutlik majandusharu, kui me vaatame ka maailma rahvastiku tõusu. 2050 planeeritavalt 9,8 miljardit inimest, nii et põllumeestel on tööpõld väga lai,” lõpetas ta.

Vaata videost, kui suur oli Erki Noole toetus sportlasena.